Mainos
Mainos

Avustustyöntekijä Filippiineillä: Jopa 10 000 ihmistä yhä kateissa

Filippiinejä runnelleen Haiyan-myrskyn jäljiltä on kateissa arviolta 5000 - 10 000 ihmistä.

Filippiineillä toimii kansainvälisten avustusjärjestöjen lisäksi myös yksityisiä järjestöjä. MTV:n Uutiset haastatteli järjestöä, joka kerää yhteen paikallisia toimijoita. Avustusjärjestö on saanut facebook-sivujensa kautta avuntarjouksia jo yli 500 ihmiseltä, jotka haluavat auttaa Haiyan-myrskyn uhreja.


  • Joulukuu 2012: Bopha-taifuuni iskee Filippiineille, myrskyssä saa surmansa noin 1900 ihmistä. 

  • Joulukuu 2011: Washi-taifuuni tappaa Filippiinien eteläosassa yli 1000 ihmistä.  

  • Elokuu 2009: Morakot-taifuuni synnyttää suuria tulvia Taiwanissa ja 700 ihmistä saa surmansa tai katoaa.

  • Kesäkuu 2008: Filippiineillä kuolee noin 600 ihmistä hirmumyrsky Fengshenin pyyhkäistessä maan yli. Yli 800 kuolee, kun matkustajalaiva uppoaa myrskyssä. 

  • Toukokuu 2008: Hirmumyrsky Nargis iskee Burmaan. Myrskyssä kuolee noin 138000 ihmistä. 

  • Marraskuu 2007: Hirmumyrsky Sidr vyöryy Bangladeshiin. Yli 4000 ihmistä kuolee tai katoaa.

 

Manilasta tavoitettu järjestön työntekijä, Domas Wan, kertoi että arviot kadonneiden määrästä ovat vielä hyvin epävarmoja, ja luvut vaihtelevat suuresti. Pahimpien arvioiden mukaan kadoksissa on jopa 10 000 ihmistä. Määrää on hyvin vaikea saada tarkennettua, sillä valtaosassa tuhoaluetta tietoliikenneyhteydet ovat yhä poikki. Virallisia lukuja saadaan mahdollisesti vasta tiistaina tai keskiviikkona.

 

Nyt painopiste on avun saamisessa tuhoalueelle. Kaaoksen vallassa oleville alueille lähetetään poliiseja auttamaan järjestyksen ylläpidossa, sekä lääkäreitä että hoitovälineitä. Paikallisen järjestön mukaan heidän vahvuutensa avun toimittamiseen on juuri paikallisuus, he tuntevat alueen kuin omat taskunsa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme