Mainos
Mainos

Avustustyöntekijä: Syyrian tilanne vaihtelee alueittain – apua tarvitaan eri puolilla vielä pitkään

Syyrian konfliktin voimakkuus vaihtelee eri puolilla maata, mutta apua tarvitaan vielä kaikkialla, kertoo Suomen Punaisen Ristin avustustyöntekijä Päivi Hurttia Huomenta Suomessa.

Kun sodan alussa sotaa käytiin laajemmin eri puolilla maata, nyt taistelut ovat rajautuneet Afrinin alueelle maan pohjoisosiin ja Itä-Ghoutaan maan lounaisosiin. Esimerkiksi Itä-Ghoutassa ihmiset elävät pääasiassa kellareissa, ja veden, lääkkeiden ja puhtaiden vaatteiden saaminen on vaikeaa, ellei mahdotonta.

Konfliktit vaikuttavat myös alueiden ulkopuolella, ja esimerkiksi Itä-Ghoutan lähellä sijaitsevassa Damaskoksessa ihmiset eivät aina uskalla mennä töihin kapinallisalueelta laukaistujen kranaattien ja rakettien osuessa kaupunkiin.

Kuitenkin jo rauhoittuneillakin alueilla on pitkään tarve avulle. Esimerkiksi sodassa vammautuneet tarvitsevat fysioterapiaan, ja henkiselle tuelle on sodan kokeneille tarvetta pitkään. Samalla monien nuorten elämä opiskelusta ja perheen perustamisesta lähtien on jäänyt vuosia kestäneen sodan jalkoihin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme