Mainos
Mainos

Avustustyöntekijät tänään oikeuteen Afganistanissa

Kahdeksan ulkomaisen avustustyöntekijän oikeudenkäynti alkaa tänään Kabulissa. Pakistanilaisen uutististoimisto AIP:n mukaan Talebanin varaulkoministeri Abdur Rehman Zahid on kertonut, että tutkinta on ohi ja sen tulokset esitellään tänään oikeudessa.

Talebanin ulkoministeri Wakil Ahmad Mutawakel on luvannut, että istuntoon voi osallistua myös ulkopuolisia tarkkailijoita, kuten diplomaatteja, toimittajia ja pidätettyjen sukulaisia. Syytetyillä on hänen mukaansa myös mahdollisuus käyttää puolustusasianajajaa.

Viime elokuussa pidätettyjä ulkomaalaisia avustustyöntekijöitä syytetään kristinuskon levittämisestä. Ankarimmillaan teosta voi seurata kuolemanrangaistus. Neljä saksalaista, kaksi australialaista ja kaksi amerikkalaista avustustyöntekijää työskentelivät saksalaisessa Shelter Now-avustusjärjestössä. Ulkomaalaisten lisäksi pidätettiin 16 afgaania.

(MTV3--STT-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme