Mainos
Mainos

Ay-aktiivin murhaajille vankeustuomiot

Tukholman käräjäoikeus on tuominnut kaksi miestä kuuden vuoden sekä kolmannen neljän ja puolen vuoden vankeuteen viime syksynä Tukholmassa tehdystä ammattiyhdistysmies Björn Söderbergin murhasta. Oikeus ei pystynyt osoittamaan kuka kolmikosta ampui tappavat laukaukset ja siksi kaikki tuomittiin avunannosta murhaan.

Björn Söderberg

Kaikkien kolmen katsottiin yhdessä vakoilleen Söderbergiä ja tämän kotia sekä vartioineen rikospaikkaa. Oikeuden mukaan kaksi vanhempaa miestä oli seurannut Söderbergiä rikospaikalle, kun taas nuorin oli toiminut lähinnä autonkuljettajana. 21-vuotiaan lyhempään tuomioon vaikutti myös se, että hän oli rikoksen tapahtuessa vain 20-vuotias.

Kaikki kolme tuomittua kuuluvat Ruotsin uusnatseihin. Söderberg ammuttiin marraskuussa Tukholmassa. Söderbergin murhan jälkeen marraskuun lopussa Ruotsin neljä päälehteä julkaisi yhteisartikkelin, jonka yhteydessä kerrottiin myös yli 60 ruotsalaisen uusnatsin nimet. Joistakin oli lehdissä myös valokuvat.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme