Mainos
Mainos

Aznar: Euroopalla ylemmyyskompleksi

Espanjan pääministeri José María Aznar kummastelee Yhdysvaltain presidentin George Bushin arvostelua Euroopassa. Aznarin mielestä Eurooppa potee ylemmyyskompleksia Yhdysvaltain presidenttejä kohtaan.

- Eurooppa ei arvosta amerikkalaisia presidenttejä korkealle. Jos he ovat republikaanipresidenttejä, heitä arvostetaan vähemmän. Jos he ovat republikaaneja ja teksasilaisia, heitä arvostetaan vielä vähemmän, Aznar sanoi sunnuntaina viitaten Bushin taustoihin.

Espanja kannattaa Yhdysvaltojen ja Britannian ajamaa YK:n päätöslauselmaehdotusta, jonka mukaan Irakiin voitaisiin hyökätä vaikka ilman YK:n hyväksyntää. Sen sijaan valtaosa espanjalaisista vastustaa kyselyiden mukaan sotaa.

Sotamyönteisyys on hiostanut Espanjan välejä Saksan ja Ranskan suuntaan. Aznar myöntää, että Euroopan maiden erimielisyyksistä olisi pelkkää haittaa.

- Jos Euroopan transatlanttiset suhteet Yhdysvaltojen kanssa repeilisivät, se olisi lahja Saddam Husseinille, Aznar kommentoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme