Mainos
Mainos

Baarin seinä romahti – turkkilainen ja ruotsalainen turisti kuolivat Kreikan maanjäristyksessä

Egeanmerellä tapahtuneessa maanjäristyksessä kuolleet kaksi turistia ovat Turkin ja Ruotsin kansalaisia. Poliisin mukaan kuollut ruotsalainen oli 22-vuotias ja turkkilainen 39-vuotias.

Guardianin mukaan molemmat kuolleet olivat miehiä. He kuolivat Kreikan Kosin saarella, kun baarin seinä romahti heidän päälleen.

Guardianin mukaan järistyksissä on loukkaantunut vakavasti kaksi ruotsalaista, norjalainen ja kaksi kreikkalaista. Kaikkiaan seitsemän ihmistä on lennätetty Kreetalle saamaan hoitoa vakaviin vammoihin.

Ulkoministeriön tiedossa ei ole, että suomalaisia olisi loukkaantunut tai kuollut. Ministeriöstä kerrottiin STT:lle, että matkustusilmoituksen Kosin saarelle on tehnyt 45 suomalaista ja Turkin Bodrumin kaupunkiin kahdeksan suomalaista. Ulkoministeriöstä arvellaan, että suomalaisia voi olla alueilla kuitenkin enemmän.

Järistys aiheutti pienen tsunamin

Järistys tapahtui aamuyöllä puoli kahden aikaan, ja sen voimakkuudeksi mitattiin 6,7. Guardian kertoo, että Kosilla on loukkaantunut yli 120 ihmistä. Turkin rannikkokaupunki Bodrumissa loukkaantuneita kerrotaan olevan lähes 80.

Järistyksen keskus oli reilun 10 kilometrin päässä Bodrumista ja reilun 16 kilometrin päässä Kosista yli kymmenen kilometrin syvyydessä. Järistys aiheutti myös pienimuotoisen tsunamin, joka aiheutti kalastusaluksille vaurioita, kun ne törmäsivät vauhdilla Kosin satamaan. Tsunamista on raportoitu myös Turkin rannikolla. Sosiaalisessa mediassa on julkaistu kuvia, joissa näkyy, kuinka ihmiset kävelevät vedessä, joka yltää heitä nilkkoihin asti, BBC kertoo.

Kosin saaren rakennuksien ja teiden kerrotaan kuitenkin säästyneen järistyksissä suuremmitta vaurioitta.

Useiden asiantuntijoiden mukaan näin voimakkaan maanjäristyksen jälkeen alueella koetaan lähiaikoina lähes varmasti jälkijäristyksiä, Guardian kertoo.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot