Mainos
Mainos

Baath-puoluelaisia takaisin töihin Irakissa

Reilut 12 000 entistä Baath-puolueen jäsentä on saanut luvan palata takaisin töihin Irakissa.

Yli 12 000 entistä Saddam Husseinin Baath-puolueen jäsentä on palannut tai palaamassa töihinsä valtion virkoihin, kertovat irakilaisviranomaiset.

Puolueen jäsenet menettivät viime vuonna työpaikkansa rankaisutoimena puolueen jäsenyydestä. Baath-puolueen asioita käsittelevä komitea on päättänyt kuitenkin muuttaa kovaa linjaansa vakavan työttömyyden vuoksi.

- Komiteamme, joka erotti 30 000 ihmistä, on päättänyt sopeuttaa takaisin työelämään 12 000 henkilöä, jotka ovat anoneet tätä päätöstä. He ovat usealta eri sektorilta, esimerkiksi sisäministeriöstä, erityisesti opetussektorilta sekä sähkönjakelusta, kertoo komitean johtaja Mithal Allussi.

Komitea on kuitenkin määrännyt, että palkatut ovat toimessaan vuoden koeajalla. Hyvin monet virkansa takaisin saavista ovat Bagdadin sekä al-Anbarin sunnialueen opettajia. Kaikki työhönsä palanneet ovat Allussin mukaan puolueen rivijäseniä eivätkä puolueen johtajat tule koskaan saamaan virkojaan takaisin.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme