Mainos
Mainos

Bad Gastein on suomalaishiihtäjien ykköskohde Alpeilla

Laskettelu- ja lautailukausi on jo alkanut Lapissa sekä Alpeilla.

Suomalaiset kaivavat taas tähän aikaan vuodesta hiihtovarusteitaan varastoista esille. Lapin keskukset ovat jo auki, myös eteläisessä Suomessa pääsee useampiin rinteisiin.

Tänäkin talvena suomalaiset ostavat reilut 14 000 valmismatkaa Alpeille. Koko bisneksessä liikkuu noin 15 miljoonaa euroa rahaa vuositasolla.

Valmismatkojen myyntitilastojen perusteella suomalaisten selkeä suosikkikohde Alpeilla on Bad Gastein.

Viime talvena maamme suurin hiihtomatkatoimisto STS Alppimatkat myi Bad Gasteiniin noin 1450 hiihtomatkaa ja siihen päälle 680 pikkujoulumatkaa. Tänä vuonna luvut kasvavat ja Bad Gastein pönkittää asemaansa suosituimpana hiihtokohteenamme. Jopa 15 prosenttia kaikista valmismatkalaisista suuntaa viihtyisään Bad Gasteiniin, joka sijaitsee Itävallan Salzburgerlandissa.

- Gasteinin laaksossa on valittavana kolme täysin erilaista kylää, eli Dorfgastein, Bad Hofgastein ja Bad Gastein. Sijaintimme on hyvä, vain kaksi ja puoli tuntia Münchenistä ja tunti Salzburgin lentokentältä. Meillä löytyy rinteitä kaiken tasoisille hiihtäjille. Helpoista ja leveistä rinteistä off piste –hiihtoon, linjaa Gastein-laakson turistipomo Martin Zeppezauer MTV:lle.

- Pohjoismaiden markkina-alue on erittäin tärkeä meille. Suomalaisten vieraiden määrä on kasvussa ja se on hyvä asia, Zeppezauer jatkaa tyytyväisenä.

STS Alppimatkojen johtaja Harri Kaijanto tiivistää Bad Gsteinin suosion syyt.

- Edulliset hinnat, kaunis kylä ja hyvä, laaja hiihtoalue. Lisäksi Bad Gasteinissa on poikkeuksellisen hieno kylpylä ja sopivasti after ski -meininkiä.

Itävalta ykkönen Aurinkomatkoillakin

STS Alppimatkat myy vuositasolla toiseksi eniten matkoja Itävallan Saalbachiin ja kolmantena listalla on Italian huippukaunis Cortina d´Ampezzo.

Aurinkomatkojen kolmen kärki on itävaltalaisvoittoinen.

- Sölden myy meillä parhaiten, sitten tulee Ischgl ja kolmantena Saalbach, sanoo Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Tuomo Meretniemi.

Kaijanto uskoo, että kaikkien Suomen suurimpien alppimatkajärjestäjien myynnit yhteenlaskettuna suosituimmat kohteet ovat järjestyksessä Bad Gastein, Saalbach ja Cervinia (Italia). Cervinia on sekä Aurinkomatkojen että Alppimatkojen kohdevalikoimassa.

Bad Gasteinin suosio kesäkohteena kasvaa joka vuosi. Suomalaiset käyvät alppikylässä patikoimassa ja golfaamssa.

Yli miljoona harrastajaa

Monet suomalaiset suuntaavat joka talvi Alpeille ja muihin Euroopan kohteisiin omatoimimatkalle. Omatoimimatkailijoista on vaikeaa pitää tilastoja. Esimerkiksi Itävallan suurimman hiihtokeskuksen Söldenin keskusvaraamon kautta tehdyistä majoitusvarauksista vain noin 0,5 prosenttia tulee Suomesta.

Laskettelun suosio ei näytä hiipumisen merkkejä. Suomen Hiihtokeskus ry:n vuosittaisen kyselyn mukaan laskettelun suosio näyttää pysyvän ennallaan. 1,2 miljoonaa suomalaista luokittelee itsensä laskettelun harrastajaksi. Heistä 82 prosenttia oli aktiiviharrastajia, eli lasketteli ainakin kerran kaudella 2010-2011.

Peräti 89 prosenttia kyselyyn vastanneista sanoo valitsevansa välineikseen sukset.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme