Mainos
Mainos

Bagdadiin kymmeniä tuhansia irakilaissotilaita

Irakin pääkaupunkiin tulee sisäministeriön ja puolustusministeriön alaisuudessa toimivia joukkoja, joiden tehtävänä on jäljittää kaupungissa toimivia kapinallisia.

Irakin puolustusministeriö on päättänyt sijoittaa pääkaupunkiin Bagdadiin 40 000 irakilaissotilasta. Sotilaiden on määrä jäljittää kaupungissa toimivia kapinallisia ja heidän asekätköjään.

Puolustusministeri Sadun al-Dulaimin mukaan sotilasjoukkoon tulee sekä puolustusministeriön että sisäministeriön alaisia joukkoja.

- Me muodostamme Bagdadin ympärille turvallisuusrenkaan, jota terroristien on mahdoton murtaa, ministeri sanoi kapinallisiin viitaten.

Kaupunki on tarkoitus jakaa viiteen vyöhykkeeseen. Tähän asti mittavin turvallisuusoperaatio Bagdadissa alkaa ministerin mukaan ensi viikolla.

Sisäministeri Bajan Jabor sanoi puolestaan, että hallitus on nyt muuttanut suhtautumistaan kaksi vuotta kestäneeseen kapinointiin. Nyt kapinallisia vastaan ei enää puolustauduta, vaan heitä vastaan hyökätään, ministeri sanoi.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme