Mainos
Mainos

Bagdadiin uusia turvallisuustoimia tuhoisan iskun jälkeen

Irakissa pääministeri Haider al-Abadi on määrännyt pääkaupunki Bagdadiin uusia turvallisuustoimia viikonlopun tuhoisan terrori-iskun jälkeen. Autopommi-iskussa kuoli toistasataa ihmistä.

Turvallisuusjoukot eivät enää esimerkiksi saa käyttää pommintunnistimia, jotka on todettu toimimattomiksi. Valetunnistimia on käytetty vuosia sen jälkeen, kun ne Irakille myynyt mies joutui petoksen paljastuttua vankilaan Britanniassa.

Pääministeri myös hoputti ajoneuvojen etsintälaitteiden saamista kaikille kaupunkiin vieville tarkastuspisteille, jotka myös organisoidaan uusiksi.

Tarkastuspisteiden työntekijät eivät saa vastedes käyttää matkapuhelimiaan työpäivän aikana. Lisäksi tarkoitus on parantaa tiedustelua ja viranomaisten välistä yhteistyötä. 

Irakin viranomaiset ovat esittäneet aiemminkin vastaavia vaatimuksia, mutta käskyt eivät ole johtaneet käytännön toimiin. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme