Mainos
Mainos

Bagdadin järjestyksenpitoa vahvistetaan

Ryöstely ja tihutöiden teko jatkuu edelleen eri puolilla Irakia. Yhdysvaltain johtama liittouma on ilmoittanut toimista järjestyksen palauttamiseksi Irakiin.

Sadat irakilaiset ovat ilmoittautuneet vapaaehtoisiksi järjestyksenvalvojiksi Bagdadissa sen jälkeen, kun radiossa esitettiin vetoomus.

Yhdysvallat aikoo lähettää Irakiin neuvonantajia järjestämään maan poliisivoimia. Liittouman sotilaiden kerrottiin vartioivan jo tärkeimpiä sairaaloita. Yhdysvallat on syyttänyt viestimiä levottomuuksien liioittelusta.
Liittouma on jatkanut ilmaiskuja Saddam Husseinin kotikaupunkiin Tikritiin, joka on yhä Irakin joukkojen hallussa. Bagdadissa liittouma sanoo kukistaneensa viimeisen vastarintapesäkkeen.

Rahapalkka Saddam-tiedoista

Yhdysvallat on myös ilmoittanut tarjoavansa "sopivaa" rahapalkkiota tiedoista, jotka johtavat Irakin presidentin Saddam Husseinin, hänen hallituksensa johtohenkilöiden tai joukkotuhoaseiden löytymiseen, kertoi Yhdysvaltain asevoimien keskusjohto tänään Qatarissa.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 12.04.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme