Mainos
Mainos

Bagdadin liepeillä ilmahyökkäys

Yhdysvaltain ja Britannian koneet ovat tehneet ilmaiskun Irakin pääkaupungin Bagdadin lähelle.

Yhdysvaltain puolustusministeriö on vahvistanut tiedot ilmaiskusta. Irakin televisio kertoi aiemmin "amerikkalaisista hyökkääjistä." Ilmahälytyssireenit ulvoivat ympäri kaupunkia ja myös ilmatorjunnan tulitusta kuultiin.

Tulituksen kohteena olivat Irakin armeijan komento- ja hallintokeskukset Bagdadin eteläpuolella. Hyökkäyksen tarkoitus oli turvata liittoutuman partiointi Irakin eteläisellä lentokieltoalueella.

Yhdysvaltalaisviranomaisten mukaan isku on vastaus Irakin ilmapuolustukselle, joka on lisännyt lentokieltoaluetta valvoviin länsikoneisiin kohdistuvaa tulitusta viime viikkojen aikana. Edellisen kerran Bagdadin lähistölle hyökättiin vuonna 1999, kun Britannian ja Yhdysvaltain koneet hyökkäsivät useita kohteita vastaan. Tuolloin iskuissa kuoli useita ihmisiä.

Liittouman - eli brittien ja amerikkalaisten - koneet ovat partioineet lentokieltoalueella jo kymmenen vuotta, Persianlahden sodasta vuonna 1991 lähtien.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme