Mainos
Mainos

Bagdadin ulkonaliikkumiskielto jatkuu

Kostoiskut sunnimuslimien moskeijoihin jatkuvat Bagdadin ulkopuolella.

Bagdadiin eilen iltapäivällä julistettu ulkonaliikkumiskielto jatkuu näillä näkymin lauantaihin asti. Ulkonaliikkumiskielto julistettiin sen jälkeen kun Samarran shiiamoskeijaan oli tehty pommi-isku. Iskun pelättiin lietsovan lisää väkivaltaisuuksia shiiojen ja sunnien välille.

Samalla kun kymmenettuhannet Irakin ja Yhdysvaltain sotilaat partioivat pääkaupungin kaduilla, kostoiskut sunnimuslimien moskeijoihin ovat jatkuneet muualla maassa.

Kaksi moskeijaa poltettiin Bagdadin eteläpuolella Iskandarijan kaupungissa, missä eilen yksi sunnimoskeija tuhoutui kokonaan samanlaisessa hyökkäyksessä. Lisäksi kolmanteen moskeijaan hyökättiin läheisessä Mahaweelin kaupungissa.

Yhdysvaltain mukaan sen 28 000 sotilaan lisäjoukko saapuu Bagdadiin viimeistään huomenna. Lisäjoukot tukevat Yhdysvaltain ja Irakin hallituksen turvallisuusoperaatiota pääkaupungissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme