Mainos
Mainos

Bagdadin valloitustaistelut ensi viikolla?

Yhdysvaltain sotilaslähteiden mukaan Irak valmistautuu Bagdadin puolustamiseen.

Bagdad

Irak on ryhtynyt vahvistamaan tasavaltalaiskaartin yksiköitään Bagdadin puolustamista varten, kertoivat Yhdysvaltain sotilasviranomaiset tänään. Viranomaisten mukaan sekoitetut ja uudelleen yhteen sovitetut tasavaltalaiskaartin divisioonat, joilla on tukenaan raskasta sotakalustoa, ovat ratkaisevassa asemassa Irakin sodassa.

Liittouman joukot ovat noin sadan kilometrin päässä Bagdadista, Yhdysvaltain joukkojen komentajat kertoivat. Jotkut heistä arvioivat, että suurin taistelu pääkaupungin hallinnasta saatetaan käydä ensi viikolla.

Rajut pommi-iskut jatkuivat tänään Bagdadin eteläosissa. Koko kaupunki vavahteli ja savupatsaat nousivat satojen metrien korkeuteen.

Reutersin Bagdadissa oleva toimittaja Nadim Ladki arveli, että pommitukset ovat nyt siirtyneet ehkä hiukan lähemmäksi kaupungin keskustaa. Edelleenkin niiden pääkohteena näytti olevan Irakin tasavaltalaiskaarti.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme