Mainos
Mainos

Bagdadissa tuhoisa räjähdys

Irakin turvallisuusjoukot joutuivat jälleen tänään hyökkäysten kohteeksi. Ainakin 13 ihmistä kuoli ja useita haavoittui, kun räjähdys ravisteli armeijan värväyskeskusta Bagdadissa, kerrottiin paikallisesta sairaalasta.

Iskun kohteena oli tiettävästi kuorma-auto, joka oli kuljettamassa armeijaan värväytyviä nuoria miehiä paikalle. Amerikkalaisten sotilaslähteiden mukaan iskun teki ilmeisesti jalan liikkeellä ollut itsemurhapommittaja.

Räjähdyksen syystä ei ollut heti varmuutta, mutta epäilykset kohdistuivat kapinallisiin. Kaksi itsemurhaiskua vaati eilen 27 kuolonuhria Mosulissa ja Baqubassa.

Aseistautuneet miehet yrittivät surmata lisäksi irakilaisen poliitikon Länsi-Bagdadissa. Irakin kansan demokraattisen puolueen johtaja Mithal al-Alusi selvisi väijytyksestä hengissä, mutta hänen kaksi poikaansa kuoli. Al-Alusi on sanonut avoimesti kannattavansa suhteiden normalisoimista Israelin kanssa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme