Mainos
Mainos

Bagdadissa useita ohjusiskuja

Levottomuudet ovat jatkuneet Irakissa.

Kapinalliset ampuivat viisi tai kuusi ohjusta eri puolille Bagdadin keskustaa varhain tänä aamuna. Yksi niistä osui länsimaalaisten asuttamaan Sheraton-hotelliin, Yhdysvaltain sotilaslähteet kertoivat. Tiettävästi kukaan ei kuollut tai loukkaantunut iskuissa.

Toinen ohjushyökkäyksen kohde oli Iranin suurlähetystö. Toistaiseksi ei ole saatu varmistusta, osuivatko ohjukset lähetystöön. Aiemmista tiedoista poiketen Yhdysvaltain johtaman väliaikaishallinnon päämajaa vastaan ei tehty suoria hyökkäyksiä, majuri John Frisbie kertoo.

Uutistoimisto AFP:n kirjeenvaihtaja kertoo, että räjähdysten sarja alkoi hieman ennen puoli kuutta aamulla ja kesti noin 10 minuuttia. Räjähdyksiä säestivät konetuliaseiden äänet.

Jouluaattoiltana pommi tappoi yhdysvaltalaisen sotilaan koillisessa Bagdadissa. Hän oli 206. kuollut yhdysvaltalaissotilas sen jälkeen, kun sota julistettiin virallisesti päättyneeksi toukokuun 1. päivänä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme