Mainos
Mainos

Bakteeria pienellä alueella USA:n senaatissa

Pernaruttobakteeria on vain pienellä alueella Yhdysvaltojen senaatissa, kertoo korkea-arvoinen yhdysvaltalainen lääkintäviranomainen.

Viranomaisen mukaan pernaruttotestit pitää tehdä vain niille, jotka ovat käyneet maanantaisen ruttokirjeen saapumisen jälkeen senaatin viidennessä ja kuudennessa kerroksessa. Viranomainen sanoi myös, ettei ole mitään todisteita siitä, että pernaruttobakteeri olisi levinnyt rakennuksen ilmanvaihtokanaviin.

Pernarutolle on altistunut senaatissa 31 ihmistä, joiden joukossa on senaatin työntekijöitä ja poliiseja.

Alustavat tutkimukset osoittavat, että Floridassa ja New Yorkissa todetuissa pernaruttotapauksissa on kyseessä sama bakteerikanta. Asiasta kertoi Yhdysvaltain tartuntatautivirasto CDC varhain tänään Suomen aikaa. Testeissä tutkittiin televisioyhtiö NBC:lle lähetettyä kirjettä, josta löytyi pernaruttoa, sekä floridalaisessa lehtitalossa todettuja tautitapauksia. Terveysviranomaisten mukaan sama kanta ei kuitenkaan välttämättä merkitse sitä, että pernaruttobakteerit tulisivat samasta lähteestä.

CDC:n mukaan antibiootti tehoaa pernaruttokantaan, ja lääkitystä saavien pitäisi näin olla turvassa.

Washingtonissa todettua pernaruttoa ei ole vielä ehditty tutkia.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-AP)

.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme