Mainos
Mainos

Balin iskun pääepäilty halusi kostaa USA:lle

Indonesian poliisin mukaan Balin pommi-iskun pääepäilty halusi kostaa Yhdysvaltojen Afganistaniin ja Irakiin tekemät hyökkäykset.

-Hän ja hänen ryhmänsä halusivat tappaa niin monta amerikkalaista kuin mahdollista, kertoi kenraalimajuri Made Mangku Pastika, joka johtaa Balin pommi-iskua tutkivaa kansainvälistä ryhmää.

Epäilty oli kenraalin mukaan sanonut Amerikan sortavan islamia, hyökänneen Irakia ja Afganistania vastaan ja olevan epäoikeudenmukainen Israelin ja palestiinalaisten kiistoissa.

Balissa lokakuun alkupuolella tehty pommi-isku vaati yli 180 ihmisen hengen. Pääosa surmansa saaneista oli australialaisia turisteja.

Kenraali Pastika kertoi myös, että pidätettynä oleva pääepäillyn oli myös todettu olleen islamistijohtaja Abu Bakar Bashirin oppilas. Pastikan mukaan Bashir on ollut luomassa Jemaah Islamiah -järjestön verkostoa Malesiaan. Tämä on ensi kerta, kun Indonesian viranomaiset ovat julkisesti kertoneet Bashirin kytköksistä Jemaah Islamiahiin, jolla on puolestaan yhteyksiä al-Qaida-verkostoon. Bashir on kiistänyt yhteytensä Jemaah Islamiahiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme