Mainos
Mainos

Balin pommi-iskusta tuomittu vapautettiin

Vankilasta vapautunutta Bashiria väitetään islamilaisesta valtiosta haaveilevan Jemaah Islamiyah -järjestön johtajaksi. Länsimaat syyttävät häntä terroriyhteyksistä. Bashir istui 26 kuukautta osallisuudesta Balin pommi- iskuihin.

Balin neljän vuoden takaisista pommi-iskuista tuomittu Abu Bakar Bashir on vapautunut vankilasta. Muslimisaarnaajana tunnettu Bashir istui 26 kuukautta osallisuudesta pommi-iskuihin, jotka surmasivat yli 200 ihmistä Balin turistikohteessa vuonna 2002. Suurin osa uhreista oli turisteja.

Vapautettua Bashiria oli vastassa yli 300 kannattajaa, jotka huusivat ylistystä Allahille uskonoppineen kävellessä ulos vankilasta.

Bashiria väitetään islamilaisesta valtiosta haaveilevan Jemaah Islamiyah -järjestön johtajaksi. Hänet tunnetaan Indonesiassa sulavapuheisena ja hymyilevänä uskonoppineena. Länsimaat syyttävät häntä terroriyhteyksistä, mutta pienelle tukijoidensa ryhmälle hän on kunnioitettu islamin puolustaja.

Australian ulkoministeri Alexander Downer on ilmaissut pettymyksensä Bashirin vapautuksesta. Hän muistutti, että YK:n turvallisuusneuvosto on nimennyt Bashirin terroristiksi. Downer uskoo, että Bashir saattaa aiheuttaa lisää väkivaltaisuuksia. Balin terrori-iskujen uhreista monet olivat Australian kansalaisia.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme