Mainos
Mainos

Balin tulivuorisaarella lomaileva Aku: "Ei täällä edes huomaa, että tulivuori olisi räjähtämässä"

Suomalainen Aku Pekkarinen lomailee parhaillaan Balilla, jossa valtavaa savupilveä tupruttavan Agung-tulivuoren pelätään purkautuvan. Savupilvi on häirinnyt myös lentoliikennettä saarelta.

Pekkarinen lomailee tällä hetkellä saaren eteläosassa, missä saaren koillisosassa olevan vuoren aktiivisuutta ei huomaa.

– Täällä on ihan tosi rauhallista. Ei täällä edes huomaa, että jokin tulivuori olisi räjähtämässä. Ihan normaalisti kaikki sujuu, hän kertoo.

Ystävien kuvista lähisaarilta hän on kuitenkin nähnyt, että vuori puskee "aika tummaa tuprua".

Pekkarinen tietää muutaman matkalaisen, jotka ovat tällä hetkellä Gili-saarilla. He ovat viivästyttäneet omaa lähtöään, koska ovat epävarmoja tulivuoren tilanteen kehittymisestä. Myös lentojen suhteen matkalaisilla on kysymysmerkkejä ilmassa. Pekkarinen ei tiedä, vaikuttaako tilanne heidän matkasuunnitelmiinsa. 

– Meillä on tiistain ja keskiviikon välisenä yönä lento Suomeen. Jos lentoa ei peruta, joudutaan ehkä lentämään kiertoreittiä.

Vaihtoaika Hong Kongissa ei ole pitkä, joten myöhästyminen voi johtaa vaikeuksiin jatkoyhteyksien hoitamisessa. 

– Varmaan selviää vasta kentällä, mikä on tilanne, hän toteaa.

Paikalliset vaikuttavat Pekkarisen mukaan purkautumisepäilyjen suhteen huolettomilta, eikä aiheesta oli juurikaan tiedotettu alueella. Ainoat tiedot ovatkin tulleet matkustusilmoituksen kautta, jossa kehotetaan seuraamaan paikallisten viranomaisten ohjeita.

– Se on tietenkin asia erikseen, miten hyvin se tieto heiltä kantautuu perille. Koko ajan, kun tämä on ollut purkautumassa, he ovat olleet melko varmoja, ettei pitäisi millään tavalla tänne vaikuttaa. Kovan posauksen tullessa se on rapiat kymmenen kilometriä, mikä on akuuttia aluetta, Pekkarinen kertoo.

Ulkoministeriö ilmoittaa, että tällä erää kaikkiaan 376 suomalaista on tehnyt matkustusilmoituksen Balille. Kenellekään heistä ei tiedetä sattuneen mitään vakavaa, kerrotaan ulkoministeriön viestintäpäivystyksestä.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme