Mainos
Mainos

Balkanille odotetaan kovia helteitä

Balkanille odotetaan lähipäivinä helleaaltoa, jonka aikana lämmintä saattaa olla jopa 43 astetta. Kuivuus uhkaa jo nyt useita Balkanin maita.

Kreikan palokunnat ovat erityisessä hälytysvalmiudessa ja maan sairaaloissa varaudutaan hoitamaan helteestä kärsiviä. Jugoslaviassa ihmisiä on jo kehotettu pysyttelemään sisätiloissa aamukahdeksasta iltapäivän kello viiteen. Belgradissa lämpömittari on kivunnut jo 39 asteeseen.

Romaniassa varoitettiin tänään tulossa olevasta 41 asteen helteestä. Maassa on ollut niin kuivaa kolmen kuukauden ajan, että Tonavan laivaliikenne on vaikeutunut.

Turkin etelärannikolla Marmariksen lähellä raivosi maanantaina laaja metsäpalo, joka saatiin iltapäivällä hallintaan. Myös kesäkuun lopulla Turkin etelärannikolla paloi metsää. Palot saivat alkunsa tupakantumpeista ja kuumuuden vuoksi ne levisivät nopeasti.

(MTV3-STT-AP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme