Mainos
Mainos

Balkanin valtiot sopivat luonnonsuojelusta

Kuusi Balkanilla sijatsevaa maata on sopinut rajat ylittävistä suojelupyrkimyksistä Balkanin erityisen rikkailla luonnonalueilla.

Albanian, Bosnian, Kroatian, Montenegron, Serbian ja Slovenian hallitukset aikovat luoda 13 uutta suojeltua aluetta Balkanin alueella ja yhdeksän muuta laajennetulla Dinaric Arcin alueella. Se on alue, joka ulottuu Italian Triestestä Albanian Tiranaan.

Alue on suurten lihansyöjäpetojen, kuten karhu-, ilves-, susi- ja sakaalilpopulaatioiden kotialuetta. Siellä on myös laajoja alueita vioittumatonta metsää. Ympäristönsuojelijat sanovat että sen makeanveden ekosysteemit ovat Välimeren alueen rikkaimmat.

- Päätökset, joka tehtiin YK:n kasvien monimuotoisuus ja eläinten suojelu -kokouksessa, tuo hallitukset lähemmäs sovintoa alueen tulevaisuudesta, aloitteiden parissa työskennellyt WWF:n suojeluryhmä sanoo.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme