Mainos
Mainos

Baltia yhä kaukana Pohjoismaiden ministerineuvoston jäsenyydestä

Pohjoismaiden ministerineuvoston pääsihteeri Per Unckel ei usko Baltian maiden liittyvän Pohjoismaiden ministerineuvostoon ainakaan lähivuosina.

Eilen Tallinnassa vieraillut Unckel kuitenkin korosti, että yhteistyö Pohjoismaiden ja Baltian maiden välillä on koko ajan syvempää.

-Yhteistyömme Baltian maiden kanssa on tiivistä ympäristökysymyksissä ja koulutusalalla, mutta myös metsä-, elintarvike- ja kalastuskysymyksissä, Unckel sanoi STT:lle. Hänen mielestään yhteistyön syventäminen nostaa kaikkien osapuolten kilpailukykyä Euroopan unionissa.

Unckel muistutti, että Pohjoismaiden ja Baltian maiden yhteistyötä tukee Pohjoismaiden investointipankin muuttuminen Pohjoismaiden ja Baltian maiden investointipankiksi ensi vuonna.

Unckel osallistui Tallinnassa Pohjoismaiden ja Baltian maiden maatalousministerien kokoukseen. Ministerit antoivat kokouksen päätteeksi julkilausuman, jossa korostettiin tarvetta integroida Baltian maita nykyistä tiiviimmin Pohjoismaiden ministerineuvoston toimintaan.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme