Mainos
Mainos

Baltian johtajat: Sopimus USA:n kanssa ei korvike Natolle

Baltian johtajat sanoivat tänään Washingtonissa, ettei Yhdysvaltain ja Baltian välinen perussopimus korvaa jäsenyyttä sotilasliitto Natossa. Perussopimus allekirjoitetaan huomenna Valkoisessa talossa.

-Sopimus ei korvaa Naton jäsenyyttä. Se päinvastoin lähentää meitä Natoon, sanoi Viron presidentti Lennart Meri Baltian johtajien yhteisessä lehdistötilaisuudessa.

-Me näemme, että Naton seuraava suuri haaste on Baltian kysymys, Meri sanoi viitaten Venäjän vastustukseen Naton laajentumiseen.
-Naton ja Venäjän kaltaiset liittolaiset ja kumppanit eivät kuitenkaan tarvitse liittoutumattomien maiden joukkoa välilleen.

Liettuan virkakauttaan päättävä presidentti Algirdas Brazauskas puolestaan toisti näkemyksen, jonka mukaan perussopimus ei ole suunnattu mitään kolmatta maata vastaan.

Yhdysvaltain ja Baltian välinen perussopimus on poliittisluontoinen julistus, johon ei liity sitoumuksia eikä turvatakuita.
(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme