Mainos
Mainos

Baltimoren tapahtumat tyrmistyttävät jälleen: ”Maatamme vaivaa murhien epidemia”

Ihmisoikeusaktivisti Jesse Jackson otti voimakkaasti kantaa Baltimoressa jälleen leimahtaneisiin mellakoihin poliisin toimia vastaan.

Levottomuudet alkoivat aiemmin tässä kuussa selkärankavammoihin kuolleen 25-vuotiaan tummaihoisen Freddy Grayn hautajaisten jälkeen. Grayn vammat syntyivät poliisin pidätyksen yhteydessä.

Baltimoreen on julistettu hätätila ja kansalliskaarti on saapumassa kaupunkiin hillitsemään protesteja. Ainakin seitsemän poliisin on kerrottu loukkaantuneen.

– Maassamme on käynnissä murhien epidemia. Meistä on tullut liian väkivaltaisia, olemme täynnä vihaa, ihmisoikeusaktivisti Jesse Jackson sanoi Baltimoren tapahtumista toimittajille uutistoimisto AFP:n mukaan.  

– Tarvitsemme koulutusta, työtä, majoitusta ja terveydenhuoltoa. Köyhyys on massatuhoase.

Mustien asukkaiden ja poliisin välit ovat olleet Baltimoressa pahasti tulehtuneet jo pitkään. Grayn tapauksen takia kuusi poliisia on pidätetty virasta toistaiseksi. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme