Mainos
Mainos

Ban haluaa Syyriaan lisää sotilastarkkailijoita

YK:n pääsihteeri Ban Ki Moon haluaa kasvattaa Syyrian tulitaukoa valvovien sotilastarkkailijoiden määrää, vaikka maan hallitus ei ole noudattanut tulitaukosopimuksen määräyksiä.

Hallituksen joukot eivät ole vetäytyneet kaupungeista ja väkivalta on lisääntynyt, sanoo Ban kirjeessään YK:n turvallisuusneuvostolle. Hän arvioi silti, että edistymisen mahdollisuuksia on, ja ehdottaa ulkomaisten tarkkailijoiden määrän nostamista 300:aan.

Viikko sitten alkaneesta tulitauosta huolimatta verenvuodatus jatkuu Syyriassa. Syyrialaisen ihmisoikeusjärjestön mukaan eilisissä väkivaltaisuuksissa kuoli jälleen 30 ihmistä, joista valtaosa oli siviileitä.

Tänään hallituksen joukot ja kapinalliset ovat ottaneet yhteen maan koillisosassa.

Yhdysvallat on arvostellut Syyrian hallitusta siitä, ettei maassa jo oleville YK:n sotilastarkkailijoille ole annettu riittävää vapautta tulitauon kunnolliseen valvomiseen.

Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton ja 13 muuta ulkoministeriä keskustelee tänään Pariisissa Syyrian tilanteesta. Mukana on länsimaiden lisäksi arabimaita, mutta ei Venäjää.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme