Mainos
Mainos

Bangkokin pommiräjähdyksessä useita kuolonuhreja

Thaimaassa Bangkokin ydinkeskustan iltahälinä päättyi tänään karmealla tavalla, kun suosittuun Erawanin hindupyhäkköön pantu putkipommi räjähti kylväen tuhoa ja kuolemaa.

Poliisin mukaan 16 ihmistä menetti henkensä ja yli 80 haavoittui.  
Kuolleiden joukossa on ainakin kolme ulkomaalaista, jotka ovat Kiinasta ja Filippiineiltä. Valtaosa haavoittuneista on Kiinasta ja Taiwanista.

Suomen Bangkokin-suurlähetystön tietoon ei ole tullut, että uhrien joukossa olisi suomalaisia.  

-Ruumiita oli kaikkialla, jotkut pahasti silpoutuneita. Jalkoja oli siellä, missä pään olisi pitänyt olla. Se oli kauheaa, kertoo kaupungin pelastuspalvelussa ensihoitajana työskentelevä Marko Cunningham.

Cunninghamin mukaan räjähdys sai aikaan yli kaksi metriä leveän kuopan.  

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan pyhäkön läheltä olisi löytynyt kaksi muuta, räjähtämätöntä pommia, mutta poliisi kiisti tiedon.  
  

Syyllinen epäselvä  
  

Mikään ryhmittymä ei ole ilmoittanut olevansa teon takana. Mahdollisia syyllisiä voisivat olla maan eteläosan muslimiseparatistit tai keskenään kilpailevat Bangkokin poliittiset ryhmittymät.

Helmikuussa samalla alueella räjähti kaksi putkipommia ostoskeskuksessa, mutta ne eivät juuri saaneet aikaan vahinkoa.  

-Tähän syyllistyneet haluavat tuhota talouden ja turismin, koska tapahtuma sattui aivan turistialueen sydämessä, päätteli puolustusministeri Prawit Wongsuwan.  

Poliisit kiristivät attentaatin jälkeen turvatarkastuksia tärkeimmissä liikenteen solmukohdissa ja turistialueilla. Sen sijaan liikennettä räjähdyspaikan lähellä kulkevalla tärkeällä ilmajunaradalla ei katkaistu.  

Sotilaat ovat hallinneet Thaimaata toukokuusta 2014, jolloin siviilihallinto syrjäytettiin kuukausia kestäneiden väkivaltaisten mielenosoitusten jälkeen.  


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme