Mainos
Mainos

Bangkokin ulkonaliikkumiskielto päättyi

Thaimaassa on päätetty kumota yöllinen ulkonaliikkumiskielto.

Maan pääkaupunkia Bangkokia ja 23 provinssia koskenut kielto julistettiin vakavien levottomuuksien takia puolitoista viikkoa sitten. Maan pääministerin Abhisit Vejjajivan mukaan tilanne on nyt hallinnassa, mutta maahan julistettu poikkeustila jää edelleen voimaan.

Thaimaan entistä pääministeriä Thaksin Shinawatraa kannattavat punapaidat vaativat laajoissa mielenosoituksissaan nykyisen hallituksen eroa ja uusien vaalien järjestämistä. Vejjajivan mukaan vaalien pitäminen tämän vuoden puolella on kuitenkin epätodennäköistä.

Pääministerin mukaan Thaimaan tilanteen pitää olla täysin rauhoittunut ja sovintosuunnitelma pantu käytäntöön ennen kuin vaaleja voidaan järjestää.

Mielenosoittajien ja armeijan välisissä yhteenotoissa sai surmansa ainakin 85 ihmistä ja lähes 2 000 loukkaantui. Mielenosoitukset alkoivat huhtikuun alussa.

(MTV3 - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme