Mainos
Mainos

Bangkokissa kaadettiin "kansan verta pääministerin jalkoihin"

Tuhannet pääkaupunkiin Bangkokiin kerääntyneet mielenosoittajat antoivat aamulla verta omintakeiseen mielenilmaukseen. Veri koottiin astioihin ja kaadettiin hallitusrakennuksen sisäänkäyntien eteen.

-Kun pääministeri Abhisit Vejjajiva tulee töihin, hänen on ajettava kansan veren yli, hehkutti oppositiorintaman johtajiin kuuluva Nattawut Saikuar.

Thaimaan parlamentti joutui lykkäämään tämänpäiväistä istuntoaan, koska vain murto-osa kansanedustajista uskaltautui paikalle mielenosoitusten takia.

Parlamentin puhemies kertoi, että paikalle ilmaantui sata kansanedustajaa, kun kaikkiaan heitä on 625. Kansanedustajat ovat huolissaan turvallisuudestaan.

Opposition mielenosoitukset ovat jatkuneet Bangkokissa useita päiviä. Kymmenettuhannet punapaidoiksi kutsutut mielenosoittajat vaativat hallituksen eroa ja uusia vaaleja. Pääministeri Abhisit ei ole suostunut vaatimuksiin.

Bangkokiin on määrätty kymmeniätuhansia sotilaita ja poliiseja järjestystä varmistamaan.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme