Mainos
Mainos

Bangkokissa räjähdys

Thaimaan pääkaupungissa Bangkokissa on tapahtunut räjähdys, jossa on kuollut yksi ihminen. Poliisi epäilee räjähdystä autopommi-iskuksi.

Räjähdys tapahtui muutaman kilometrin päässä mielenosoittajien piirittämistä hallintokortteleista. Kymmeniä ihmistä loukkaantui aiemmin tänään, kun mielenosoittajat ottivat yhteen poliisien kanssa.

Varapääministeri eroaa

Thaimaan varapääministeri on eronnut poliisin ja mielenosoittajien yhteenottojen takia. Levottomuuksissa Bangkokissa loukkaantui noin 70 ihmistä.

Varapääministeri Chavalit Yongchaiyudh kertoi antaneensa poliisille määräyksen voimatoimista. Opposition kannattajat olivat pystyttäneet kadulle barrikadeja estääkseen pääministeri Somchai Wongsawatia pitämästä linjapuhettaan parlamentissa.

Muutama loukkaantuneista oli saanut vakavia vammoja räjähtäneistä kyynelkaasupanoksesta. Suurin osa sairaaloihin tuoduista oli mielenosoittajia, mutta joukossa oli myös poliiseja.

Mielenosoittajat miehittävät Bangkokin hallintokorttelia jo toista kuukautta. Heidän mukaansa hallitseva PPP-puolue yrittää muuttaa perustuslakia saadakseen syrjäytetyn pääministerin Thaksin Shinawatran takaisin valtaan.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme