Mainos
Mainos

Bangkokissa tulitettu - yksi kuollut, useita sairaalaan

Thaimaassa on Bangkokin mielenosoitusalueen läheltä kuultu räjähdys ja tulitusta. Sairaalalähteiden mukaan useita ihmisiä on viety sairaalaan. Ainakin yhden ihmisen kerrotaan kuolleen.

Thaimaan viestimet kertovat lisäksi, että punapaitaisten mielenosoittajien johtajiin kuuluva kenraali on haavoittunut vakavasti tulituksessa. Opposition riveihin loikannut kenraali haavoittui epäselvissä olosuhteissa Bangkokin keskustassa alueella, missä mielenosoittajat pitävät leiriään. Ampujasta ei ole tietoa.

Armeija kertoi aiemmin aikovansa eristää hallitusta vastustavien mielenosoittajien leirin panssaroiduilla ajoneuvoilla. Kaikki alueelle johtavat tiet suljetaan, minkä lisäksi alueen liiketiloja on kehotettu sulkemaan ovensa.

Mielenosoittajien johtaja on kehottanut puolestaan tukijoitaan kokoontumaan ajoneuvojen ympärille, jottei väkijoukkojen hajottaminen onnistuisi.

Tilanne Thaimaassa kiristyi jälleen, kun rauhanneuvottelut mielenosoittajien ja hallituksen välillä katkesivat. Maan pääministeri on pistänyt suunnitelmat uusista vaaleista jäihin, kunnes mielenosoitukset päättyvät.

Katso Risto Puolimatkan juttu

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme