Mainos
Mainos

Thaimaan pääministeri aikoo asettua ehdoille uusiin vaaleihin

Thaimaan pääkaupungin Bangkokin kaduille on kerääntynyt noin 100 000 mielenosoittajaa opposition järjestämään suurmielenosoitukseen, paikallinen poliisi arvioi. 

Pääministeri Yingluck Shinawatra lupasi tämänaamuisessa televisiopuheessaan hajottaa parlamentin ja järjestää mahdollisimman pian uudet vaalit protestien laannuttamiseksi. Hallitseva puolue ilmoitti, että pääministeri aikoo myös asettua ehdolle tulevissa vaaleissa.  

– Hän asettuu ehdottomasti ehdolle. Me hajotimme parlamentin, koska olemme luottavaisia, pääministerin puolueen johdosta kerrottiin.

Lupaus uusista vaaleista ei kuitenkaan ole hillinnyt protesteja. Mielenosoituksia johtava Suthep Thaugsuban on sanonut, ettei ole kiinnostunut ehdolle asettumisesta vaaleissa. Hän haluaa maan johtoon ilman vaaleja valitun "kansan neuvoston". 

Oppositiossa olevan demokraattisen puolueen johtaja Abhisit Vejjajiva sanoo, että parlamentin hajottaminen on ensimmäinen askel maan poliittisen kriisin ratkaisemiseksi. 

Suomen ulkoministeriö on kehottanut välttämään Bangkokissa mielenosoituksia ja väenkokoontumisia.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme