Mainos
Mainos

Bangladesh: Myanmarista on paennut noin 50000 rohingyamuslimia

Noin 50000 rohingyamuslimia on paennut Myanmarista kolmen kuukauden aikana Bangladeshiin turvallisuusjoukkojen verisiä toimia, Bangladeshin ulkoministeriö kertoo. 

Bangladeshin ulkoministeriö kutsui Myanmarin suurlähettilään ilmaistakseen huolensa vähemmistökansan kymmenien tuhansien jäsenien virrasta rajan yli Bangladeshiin. Maa on pyrkinyt hillitsemään pakolaisvirtaa Myanmarin läntisestä Rakhinen osavaltiosta sen jälkeen, kun levottomuudet alueella alkoivat lokakuun alussa. 

Muslimiryhmä rohingyat ovat kärsineet buddhalaisenemmistöisen Myanmarin hallinnon sortotoimista ja meneillään olevaa kriisiä on kuvailtu etniseksi puhdistukseksi rohingyoja vastaan. 

AFP:n haastattelemat henkilöt ovat kuvailleet Myanmarin turvallisuusjoukkojen toimia joukkoraiskauksiksi, kidutukseksi ja murhiksi. Myanmar on kiistänyt väitteet, mutta on kieltänyt ulkomaisia toimittajia pääsemästä alueelle. 

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan Myanmarin turvallisuusjoukot ovat saattaneet syyllistyä rikoksiin ihmisyyttä vastaan. 

Bangladeshin hallitusta on vaadittu avaamaan maan raja pakolaisten päästämiseksi maahan. Sen sijaan maa on voimistanut rajansa ja rannikkonsa valvontaa sekä vaatinut kaikkien maassa asuvien Myanmarin kansalaisten, mukaan lukien noin 300000 rohingyan, palauttamista Myanmariin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme