Mainos
Mainos

Bangladeshissa vapautettu osa kahvilan panttivangeista – panttivankeina italialaisia, suomalaista ei varmuutta

Bangladeshissa turvallisuusjoukot ovat tehneet rynnäkön kahvilaan, jossa aseistautuneet hyökkääjät ovat pitäneet panttivankeja tuntien ajan.

Viranomaislähde kertoo uutistoimisto AFP:lle, että 5 panttivankia on vapautettu. Loppujen panttivankien kokonaismäärästä tai tilanteesta ei vielä ole tietoa.

Aseistautuneet hyökkääjät iskivät ulkomaalaisten suosimaan kahvilaan Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa eilen illalla. 

Poliisin mukaan hyökkääjät ottivat jopa kymmeniä panttivankeja, joista osa on ulkomaalaisia. Italialaismedian mukaan panttivankien joukossa on useita Italian kansalaisia.

Äärijärjestö Isis on ilmoittanut olevansa iskun takana. 

Aiemmin ainakin kaksi poliisia sai surmansa tulitaistelussa hyökkääjien kanssa. Hyökkääjillä on tiettävästi myös räjähteitä.

Suomalaisista ei tietoa   

Jotkut panttivangeista ovat pystyneet soittamaan läheisilleen kahvilasta. 

– Hän on hyvin peloissaan ja toivoo, etteivät poliisit yritä rynnäköidä kahvilaan, koska silloin hyökkääjät tappavat panttivangit, erään panttivangin omainen kertoi. 

Suomen ulkoministeriön mukaan toistaiseksi ei ole tiedossa, että paikalla olisi suomalaisia. Ministeriön mukaan yhdeksän suomalaista on tehnyt matkustusilmoituksen Dhakaan. Heille on lähetetty tieto tilanteesta.

Suomella ei ole suurlähetystöä Bangladeshissa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme