Mainos
Mainos

Bangladeshin vaalit päättyivät Awami-liiton murskavoittoo

Bangladeshin ensimmäiset vapaat vaalit seitsemään vuoteen olivat jättimenestys ex-pääministeri Hasina Wajedille.

Hänen Awami-liittonsa nappasi murskavoiton saamalla 229 edustajaa 300-paikkaiseen parlamenttiin. Lisäksi liiton tukipuolueet keräsivät 34 paikkaa.

Hasinan pahimman kilpakumppanin Khaleda Zian BNP taas romahti vaivaiseen 31 paikkaan. Se oli puolueen kaikkien aikojen huonoin tulos.

Voimanaisten kaksinkamppailu ei silti ole täysin ratkennut, sillä BNP on uhannut valittaa vaalivilpistä. Asiantuntijoiden mukaan edessä voi pahimmassa tapauksessa olla luisu takaisin väkivaltaan ja anarkiaan.

Bangladeshiin julistettiin kaksi vuotta sitten poikkeustila, kun vaalivilppiepäilyt johtivat mellakointiin. Valtaa on siitä asti pitänyt armeijan tukema väliaikaishallitus.

Ja vaikka Hasina Wajedin hallitus nousisikin rauhanomaisesti valtaan, ei sen urakka ole helppo. Awami-liitto on luvannut kitkeä korruptiota ja vähentää köyhyyttä, mutta lupausten toteuttaminen talouskriisin keskellä voi osoittautua vaikeaksi.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme