Mainos
Mainos

Bangladeshissa eniten luonnonmullistuksia

Bangladesh on luonnonmullistuksista eniten kärsinyt valtio maailmassa. Kymmenen viime vuoden aikana luonnonkatastrofeissa on saanut surmansa 153 000 ihmistä.

Tiedot käyvät ilmi tänään julkistetusta tutkimuksesta, jonka ovat tehneet Maailman terveysjärjestö WHO ja Bangladeshin hallitus. Tulvat, pyörremyrskyt ja hyökyaallot ovat vuosikymmenen aikana vaikuttaneet lisäksi noin 50 miljoonan ihmisen elämään ja tuhonneet omaisuutta lähes 40 miljardin markan arvosta.
Kaikista Etelä- ja Kaakkois-Aasian luonnonkatastrofeista Bangladeshiin kohdistuu 90 prosenttia.

Juomavedessä arsenikkia, miljoonat vaarassa

Tuoreen raportin mukaan miljoonat bangladeshilaiset ovat vaarassa sairastua syöpään saastuneen juomaveden vuoksi. Bangladeshin pohjavesistä löydettiin luonnon arsenikkia jo 1980-luvulla, mutta vasta uusimmat tutkimukset ovat paljastaneet saastuneiden alueiden laajuuden.

YK:n rahoittamassa tutkimuksessa tarkastettiin 25 000 pohjavesiesiintymää, joista 22 prosenttia oli arsenikin saastuttamia. Tutkijat totesivat 7600 arsenikin aiheuttamaa syöpätapausta, mutta todellisen luvun pelätään olevan paljon suurempi.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme