Mainos
Mainos

Bangladeshissa vakava laivaturma

Satojen ihmisten pelätään hukkuneen matkustajalaivan kaaduttua Bangladeshissa. Laivassa oli 500-700 matkustajaa, joista arviolta 200 on pelastettu.

Satojen ihmisten pelätään kuolleen varhain tänä aamuna sattuneessa laivaturmassa Bangladeshissa. Uutistoimisto Reutersin tietojen mukaan jopa 400 ihmisen pelätään saaneen surmansa.

Paikallisen poliisin mukaan matkustajalaiva kaatui kovassa myrskyssä Meghna-joella lähellä Chandpuria reilun sadan kilometrin päässä pääkaupungista Dhakasta.

Laivassa oli eri tietojen mukaan 500-800 matkustajaa, joista arviolta noin 200:n uskotaan pelastuneen. Paikallisen radioaseman mukaan pelastustyöt pystyttiin käynnistämään nopeasti.

Lautta oli matkalla Dhakasta Bholan rannikkokaupunkiin.

Alustavien tutkimusten mukaan onnettomuus tapahtui, kun toinen laivan kahdesta moottorista pysähtyi, eikä sitä enää pystytty ohjaamaan. Viranomaisten mukaan virtaukset jokien liittymäkohdassa ovat erityisen vaarallisia tähän aikaan vuodesta monsuunikauden vuoksi.

-Lautta kääntyi yllättäen kyljittäin, ja miltei samassa se alkoi upota keula edellä, ja hyppäsin jokeen, kertoo alukselta pelastunut Samir Chandra Adhikari. Miehen piti uida yli sata metriä, ennen kuin hän pääsi rantaan. Pelastuneiden joukossa on myös puolitoistavuotias tyttö. Miten hän pääsi rantaan, kukaan ei tiedä.

Lauttaturmat tavallisia Bangladeshissa

Veden varaan joutuneiden pelastustyöt saatiin melko ripeästi käyntiin, mutta vaikeat sääolot haittasivat niiden edistymistä. Pimeän laskiessa viranomaiset päättivät keskeyttää työt ja jatkaa niitä uudelleen huomisaamuna.
Joen syvyys onnettomuuspaikalla on noin 60 metriä, joten hukkuneiden löytäminen ja aluksen hylyn paikallistaminen voi viedä päiväkausia.

Viime toukokuussa lähes samassa kohdassa, Meghna-, Padma- ja Dakatiajokien liittymässä, upposi lautta ja 450 ihmistä kuoli. Vastaavia turmia sattuu Bangladeshissa vuosittain.

Viranomaiset ovat syyttäneet onnettomuuksista turvallisuusmääräysten noudattamatta jättämistä ja lepsua lainvalvontaa. Asiantuntijoiden mukaan vain hieman yli kolmannes maan 20 000 lautasta on rekisteröity ja ainoastaan 800:lla on kuntotarkastustodistus.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme