Mainos
Mainos

Bangladeshissa väkivaltaisuuksia ennen vaaleja

Ainakin 13 ihmistä sai surmansa ja miltei 300 haavoittui vaaleja edeltäneissä väkivaltaisuuksissa Bangladeshissa tänään, kertoi poliisi. Poliisin mukaan väkivaltaisuuksia on ilmennyt eri puolilla maata.

Yhteensä 290 ihmistä on kuollut ja tuhansia loukkaantunut vaaleihin liittyvissä yhteenotoissa. Luku on noin kaksi kertaa niin korkea kuin edellisten vaalien alla.

Väkivaltaisuudet ovat puhjenneet lähinnä Awamiliitto-puolueen ja Bangladeshin kansallispuolueen BNP:n kannattajien välille.

Kampanjointi päättyy tänään, ja sotilaat on määrätty valvomaan, että kahden vuorokauden mittainen kielto myös pitää. Noin 55 000 sotilasta on määrätty turvaamaan järjestystä ennen maanantaina pidettäviä vaaleja.

Maanantaiseksi vaalipäiväksi on määrätty lähes puoli miljoonaa poliisia ja sotilasta ylläpitämään järjestystä yhteensä 30 000 äänestyspaikalla.

Bangladeshissa on 130 miljoonaa asukasta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme