Mainos
Mainos

Barak haluaa yhä hätätilahallituksen

Israelin pääministeri Ehud Barak haluaa yhä, että maahan perustetaan hätätilahallitus. Barak on vedonnut oppositiojohtaja Ariel Sharoniin yhteisen hätätilahallituksen muodostamisen puolesta.

Ehdotuksen läpimeno vaatisi uusien vaalien järjestämistä. Barakin mukaan Israel ei kuitenkaan tarvitse uusia vaaleja vaan laajapohjaisen hallituksen palestiinalaisalueiden väkivaltaisuuksien lopettamiseksi.

Sharon on kuitenkin vastustanut Barakin palestiinalaisille tekemiä myönnytyksiä ja arvostellut tätä liian pehmeästä linjasta väkivaltaisuuksien tukahduttamisessa.

Lähi-idän väkivaltaisuudet alkoivat lokakuun alussa, kun Sharon vieraili Itä-Jerusalemissa temppelialueella, joka on sekä juutalaisten että muslimien pyhiä paikkoja. Palestiinalaisten mukaan Sharonin vierailu oli provokaatio, joka sysäsi liikkeelle väkivaltaisuudet.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme