Mainos
Mainos

Barak Israelin vaalien ennakkosuosikki

Tuore mielipidemittaus ennustaa, että Israelin huomisten vaalien voittaja on työväenpuolueen johtaja Ehud Barak. Vaaligallup lupaa hänelle 52 prosentin äänisaalista, joka nostaisi hänet pääministeriksi jo vaalien ensimmäisellä kierroksella.

Barakin asemia on parantanut entisen puolustusministerin Jitzhak Mordechain vetäytyminen kilvasta. Mordechai on kehottanut kannattajiaan äänestämään Barakia.

Myös Israelin äärikansallismielisiä edustava Benny Begin on ilmoittanut vetäytyvänsä pääministerikilvasta. Pääministerivaalista onkin tulossa pääministeri Benjamin Netanjahun ja oppositiojohtaja Ehud Barakin välinen kaksinkamppailu. Israelin historian ensimmäinen arabiehdokas Azmi Bishara vetäytyi kilvasta jo eilen.

Israelilaiset valitsevat maalleen uuden pääministerin ja parlamentin huomenna. Jos yksikään pääministeriehdokas ei saa yli puolta äänistä, vaali ratkeaa kahden eniten ääniä saaneen välillä 1. kesäkuuta.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme