Mainos
Mainos

Barak: Neuvottelujen kariutuminen johtaisi väkivaltaan

Israelin pääministeri Ehud Barak varoittaa, että Lähi-itä saattaa ajautua Balkanin kaltaiseen väkivallan kierteeseen, jos rauhanneuvottelut palestiinalaisten kanssa epäonnistuvat. -Viekäämme tämä asia nyt loppuun, vaikka se olisi kuinka vaikeaa. Meidän on päätettävä, haluammeko elää ainaisessa sotavalmiudessa vai varmistammeko rauhan säilymisen, Barak sanoi Der Spiegel -lehden haastattelussa.

Barak, Ehud -Israelin paaministeri

Barak ja palestiinalaisten johtaja Jasser Arafat tapasivat salaisessa paikassa eilen ja keskustelivat Lähi-idän rauhannäkymistä. Osapuolten on määrä aloittaa pian neuvottelut lopullisesta rauhansopimuksesta.

Barak arvioi Welt am Sonntag -lehden haastattelussa, että sopimus saattaa syntyä puolessa vuodessa. Hän myönsi, että vaikeimpia kysymyksiä ovat Jerusalemin asema ja vaatimus satojen tuhansien palestiinalaispakolaisten oikeudesta palata vanhaan kotimaahansa.

Barak matkustaa tiistaina Saksaan tapaamaan liittokansleri Gerhard Schröderiä.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme