Mainos
Mainos

Barak yrittää uudelleen Israelin työväenpuolueen johtajaksi

Barak tavoittelee samalla Israelin puolustusministerin paikkaa. Työväenpuolue pitää toukokuussa puoluekokouksen.

Entinen pääministeri Ehud Barak on ilmoittautunut virallisesti kilpailuun Israelin työväenpuolueen johtajan paikasta. Samalla Barak tähyää nykyisen puoluejohtajan Amir Peretzin tilalle Israelin hallituksen puolustusministeriksi.

Peretzin suosio mielipidekyselyissä on romahtanut Libanoniin viime kesänä tehdyn hyökkäyksen jälkeen. Myös työväenpuolueessa on kuulunut yhä enenevästi vaatimuksia Peretzin erosta.

Työväenpuolue pitää toukokuussa puoluekokouksen.

Kaksi israelilaista televisiokanavaa kertoi viime viikolla, että Israelin monipuoluehallitusta johtava pääministeri Ehud Olmert aikoisi erottaa Peretzin, mutta pääministeri on kiistänyt tiedon.

Barak, 64, vetäytyi politiikasta, kun hänen johtamansa työväenpuolue kärsi tappion vuoden 2001 parlamenttivaaleissa. Barak on entinen Israelin maavoimien komentaja ja eniten kunniamerkkejä saanut israelilainen sotilas. Hän oli sisäministeri ja ulkoministeri ennen valintaansa pääministeriksi toukokuussa 1999.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme