Mainos
Mainos

Barcelona riidoissa majoituspalveluiden kanssa: Karhuaa satojen tuhansien korvauksia

Barcelonan kaupunki vaatii kotimajoituspalveluilta satojentuhansien eurojen korvauksia laittomien palveluiden tarjoamisesta. Kyseisiä palveluita ovat esimerkiksi netin välityksellä turisteille majoitusta tarjoavat Airbnb ja HomeAway.

Kaupunki tiedotti tänään aloittaneensa toimenpiteet, joilla molemmilta palveluilta karhutaan 600 000 euroa. Vuonna 2012 säädetyn lain mukaan kaikki Katalonian alueella turisteille vuokrattavat asunnot tulee rekisteröidä ja toimintaan täytyy hankkia lupa.

Barcelonan kaupungin mukaan Airbnb:ssa on turisteille tarjolla yli 3800 ja HomeAwayssa yli 1700 asuntoa, joiden vuokraamiseen ei ole lupaa. 

Turismista aiheutuvat haitat ärsyttävät 

Kasvavia turistimääriä pidettiin aiemmin hyvänä asiana, mutta nyt Barcelonan turismia halutaan rajoittaa. Jatkuvat meluhaitat, kiinteistöjen hintojen nousu ja turisteille laittomasti tarjottavat asunnot ovat saaneet kaupunkilaiset hermostumaan.

Asia nousi julkisuuteen vuonna 2014, kun sanomalehdet julkaisivat kuvia kolmesta alastomasta italialaisturistista kulkemassa kaupungin lähiön kaduilla. Kyseisellä alueella sijaitsee paljon laittomia vuokra-asuntoja.

Joulukuussa kaupungin viranomaiset lätkäisivät Airbnb:lle ja HomeAway:lle 30 000 euron sakot, mikä oli tuohon aikaan maksimisumma. Kesäkuussa kaupunki nosti maksimisumman 600 000 euroon, koska kotimajoituspalvelut jatkoivat laittomien loma-asuntojen mainostamista. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme