Mainos
Mainos

Barcelonassa kärsitään ilmansaasteista

Viranomaiset ovat antaneet ilmansaaste-hälytyksen Espanjan Barcelonassa. Kuuluisa turistikaupunki on ollut useamman päivän harmaan saastesumun peitossa.

- Korkeapaine ja tuuleton sää estävät saasteiden laimenemisen ja saastepilvi kasaantuu kaupungin ylle, kertoo Katalonian hallinnon edustaja.

Kaupunki yrittää nyt vähentää päästöjä. Liikenteen nopeusrajoituksia on alennettu ja ihmisiä neuvottu käyttämään julkista liikennettä. Tehtaita on pyydetty vähentämään tuotantoaan.

Myrkyllisen typpioksidin taso on ylittänyt EU:n asettamat raja-arvot seitsemän kertaa joulukuun neljännen päivän jälkeen. Viranomaisten mukaan ylitykset eivät silti uhkaa asukkaiden terveyttä.

Barcelonan kaupungissa on 1,6 miljoonaa asukasta. Kaupunki houkuttelee vuosittain miljoonia turisteja arkkitehtuurillaan ja hiekkarannoillaan.

Kaupunki on myös yksi Euroopan suurimmista moottoriajoneuvokeskittymistä ja ympäröivät vuoret estävät saasteiden laimenemista.Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot