Mainos
Mainos

Barentsin neuvosto pohti ilmaston lämpenemistä

Asiantuntijat ovat varoittaneet, että arktisen alueen jää voi sulaa kokonaan vuosisadan loppuun mennessä, mikä vaarantaisi useiden eläinlajien elinmahdollisuudet.

Barentsin euroarktisen neuvoston ulkoministerikokous on pohtinut tänään muun muassa ilmaston lämpenemistä ja Kioton ilmastosopimuksen vaateita.

-Emme ole tehneet tarpeeksi ottaen huomioon haasteen suuruuden, ulkoministeri Erkki Tuomioja sanoi Norjan Harstadiin kokoontuneille kollegoilleen.

Asiantuntijat ovat varoittaneet, että arktisen alueen jää voi sulaa kokonaan vuosisadan loppuun mennessä, mikä vaarantaisi useiden eläinlajien elinmahdollisuudet. Myös alueen alkuperäisväestöjen perinteinen elämäntapa on vaarassa.

Isäntämaa Norja kehotti noudattamaan Kioton sopimusta ja pohtimaan jo nyt uusia toimenpiteitä sen varalle, kun Kioton sopimus päättyy vuonna 2012.

Barentsin euroarktinen neuvosto on yhteistyöelin, jonka toiminnan pääpaino on ympäristökysymyksissä. Neuvoston jäseniä ovat Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti, Venäjä ja EU:n komissio.

Neuvoston puheenjohtajuus kiertää Suomen, Ruotsin, Norjan ja Venäjän kesken. Tänään puheenjohtajuus siirtyi Norjalta Suomelle kahdeksi vuodeksi.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme