Mainos
Mainos

Barroso suitsuttaa Suomen talousoppeja

Muun maailman tulisi ottaa oppia Suomesta talouskriisin aikana. Tätä mieltä on Euroopan unionin komission johtaja Jose Manuel Barroso. Barroso on tavannut tänään Brysselissä Suomen pääministeri Matti Vanhasen.

- Suomi ei ole kehittänyt vaurauttaan helpon rahan ja kasinon, vaan työn, kurinalaisuuden ja ideoiden kautta. Mielestäni se on hyvä oppi koko Euroopan lisäksi koko muullekin maailmalle, Barroso suitsuttaa.

Barroson mielestä talouskriisi ei ole vain huonon sääntelyn tai valvonnan syytä, vaan pohjimmiltaan sen on arvokriisi.

Pääministeri Vanhasen mukaan suurempi kasvu vaatisi valtiolta lisää aktiivisuutta taloudessa. Hän muisteli 1990-luvun alkua, jolloin Suomi teki suuria investointeja uuteen teknologiaan.

Suomeen talouskriisi iski suhteellisen myöhään, vasta viime vuonna. Silloin suuret yritykset, kuten Stora Enso ja Metso ilmoittivat suurista irtisanomisista. Suomen talouden odotetaan kutistuvan yli kahdella prosentilla tämän vuoden aikana.

(MTV3-AFP)

Brysselissä päätettiin myös tuesta energiasektorille, lue:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme