Mainos
Mainos

Barsebäckin ykkösreaktori suljetaan huomenna

Etelä-Ruotsissa sijaitsevan Barsebäckin ydinvoimalan ykkösreaktori suljetaan huomenna. Ruotsin korkein oikeus eväsi tänään voimalaa ylläpitävän Sydkraftin pyynnön, että lykkäämistä siirrettäisiin siksi kunnes korkein oikeus on käsitellyt Sydkraftin valituksen asiasta. Mikään ei siis estä reaktorin sulkemista huomenna.

Sydkraft on vuosikaudet yrittänyt oikeusteitse lykätä ykkösreaktorin sulkemista, mikä on ensimmäinen askel Ruotsin ydinvoiman purkamisessa. Ruotsalaiset päättivät kansanäänestyksessä vuonna 1980 luopua koko ydinvoimasta vuoteen 2010 mennessä ja turvautua sen sijaan vaarattomimpiin energialähteisiin kuten vesivoimaan.

Barsebäckin kakkosreaktori on määrä sulkea 2001. Ruotsin muiden ydinvoimaloiden reaktoreiden sulkemisesta ei ole tehty tarkempaa aikataulua. EU:n komissio ottaa vielä kantaa Sydkraftin valitukseen, mutta se ei enää viivytä ykkösreaktorin sulkemista.
(STT-Reuters-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme