Mainos
Mainos

Baskit liikkeellä terrorismia vastaan

Kymmenettuhannet ihmiset osoittivat tänään mieltään terrorismia vastaan Espanjan Baskimaassa.

Mielenosoitusmarssi järjestettiin San Sebastianissa ja siihen osallistui myös Espanjan hallituksen valtuuskunta varapääministeri Francisco Alvarez Cascosin johdolla. Mielenosoittajat vaativat loppua poliittiselle väkivallalle ja terrorille.

Monet marssijoista kantoivat kylttejä, joissa vaadittiin rauhaa ja sovintoa väkivallan runtelemaan Baskimaahan. Aiemmin tänään Irunissa haudattiin kunnallispoliitikko Jose Luis Caso, jonka baskien maanalainen taistelujärjestö Eta tappoi torstaina. Espanjan viranomaiset uskovat, että Cason murha oli kostoa äskeisille Herri Batasunan johtajien pidätyksille. Herri Batasunaa pidetään Etan poliittisena siipenä.

Etaa syytetään yli 800 ihmisen surmaamisesta. Järjestö vaatii itsenäisyyttä Baskimaalle ja se on toistuvasti turvautunut terroritekoihin saadakseen vastakaikua vaatimuksilleen.
(STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme