Mainos
Mainos

Bayerin antibiootti kiellettiin siipikarjalta Yhdysvalloissa

Yhdysvaltain ruoka- ja lääkehallinnon mukaan Baytril-lääke on tehnyt kanaruoista saatujen ihmisten ruokamyrkytysten hoidon lääkäreille hankalaksi.

Lääkeyhtiö Bayerin antibioottia ei saa enää antaa siipikarjalle, määräsi Yhdysvaltain ruoka- ja lääkehallinto (FDA) myöhään torstaina Suomen aikaa.

FDA:n mukaan Baytril-lääke on tehnyt kanaruoista saatujen ihmisten ruokamyrkytysten hoidon lääkäreille hankalaksi. Lääkkeen turvallisuutta siipikarjalle ei ole liioin todistettu.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Yhdysvaltain lääkehallinto kieltää eläinten antibiootin käytön ihmisten turvallisuuden vuoksi.

Jotkut kanafarmarit ovat käyttäneet lääkettä koko parveensa, vaikka vain muutama linnuista olisi ollut sairas. Lääkkeen teho sairauksia vastaan heikkenee, jos sitä käyttää paljon.

Lääkeviranomaisten mukaan myös ihmisten käyttämien antibioottien teho heikkenee, kun monien bakteerien vastustuskyky vähenee karjalle liikaa syötetyn antibiootin vuoksi.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme