Mainos
Mainos

BBC: Aseasiantuntija Kellyä lainattiin oikein

BBC:n toimittaja vakuuttaa että se esitti oikein aseasiantuntija David Kellyn näkemykset.

Britannian yleisradioyhtiö BBC vakuutti illalla uudessa lausunnossa, että BBC oli esittänyt oikein aseasiantuntija David Kellyn näkemykset. Aiemmin päivällä BBC myönsi, että Kelly oli lähteenä BBC kohua herättäneessä Irak-jutussa.

BBC:n uusi lausunto esitettiin Kellyä haastatelleen toimittajan Andrew Gilliganin nimissä.

-Haluan tehdä selväksi, että en lainannut väärin tai esittänyt väärin tohtori David Kellyn sanoja, lausunnossa vakuutettiin.

Kelly löydettiin kuolleena perjantaina. Hän oli ollut aiemmin viikolla alahuoneen valiokunnan kuultavana. Valiokunta tutkii, oliko pääministeri Tony Blairin hallitus esittänyt tietoisesti Irakin uhan väärässä valossa ennen hyökkäystä Irakiin.

Kelly myönsi valiokunnassa tavanneensa Gilliganin, mutta kiisti olevansa BBC:n kohu-uutisen päälähde. Gilliganin juttu herätti kohua etenkin väittäessään, että Blairin viestintäpäällikkö Alastair Campbell oli vaatinut, vastoin tiedusteluasiantuntijoiden kantaa, hallituksen syyskuiseen selontekoon maininnan, että Irak pystyisi aloittamaan iskut joukkotuhoaseilla vain 45 minuutin varoitusajalla.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

(Kymmenen uutiset 20.07.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme